Frontoza Balığı Gerçekleri

Frontosa, akvaryum hobisinde gerçekten ayrı bir yere sahip balıklardan biri. Özellikle iri yapıları, alın kısmındaki çıkıntıları ve sakin ama kendinden emin yüzüşleriyle diğer türlerden hemen ayrılıyorlar. Aslen Afrika’daki Tanganika Gölü’nden geliyorlar ve doğal ortamlarında oldukça derin sularda yaşıyorlar.

Bence Frontosa’nın en güzel tarafı, büyüdükçe daha da etkileyici hale gelmesi. Yavruları küçükken çok sevimli görünse de erişkin olduklarında oldukça heybetli balıklara dönüşüyorlar. Özellikle mavi-beyaz renkleri ve siyah dikey çizgileri güzel bir akvaryumda gerçekten göz alıcı duruyor.

Karakter olarak ise genelde sakin balıklar. Tabii tamamen problemsiz oldukları söylenemez; sonuçta büyük bir ciklet türü ve uygun tank arkadaşları seçmek gerekiyor. Küçük balıklarla aynı akvaryuma koymak pek mantıklı değil. Ayrıca hızlı büyüyebildikleri için baştan geniş bir akvaryum planlamak önemli. “Şimdilik küçük, sonra büyüyünce bakarız” yaklaşımı Frontosa’da pek işlemiyor :)

Beslenmeleri de çok zor değil. Kaliteli granül yemlerin yanında uygun dondurulmuş yemlerle desteklenebilir. Fakat aşırı beslememek gerekiyor. Su kalitesi konusunda da düzenli bakım şart.

Kısacası Frontosa, biraz sabır ve geniş bir akvaryum isteyen ama karşılığında çok etkileyici bir görüntü sunan balıklardan. Özellikle büyük Afrika cikletlerini sevenler için bence kesinlikle araştırılmaya değer bir tür.

Beğeni, yorum ve tüm forum özelliklerinden yararlanmak içinTüm özellikler için üye olun.

Şu an okuyanlar 0

Şu an başka okuyucu görünmüyor.

Yorumlar (2)

Yorum yazmak ve tartışmaya katılmak içinYorum için üye olun.

Beslemesi çok keyifli balıklardandır, bakımı kesinlikle yeni başlayanlar için uygun değil ama hatırladığım kadarıyla biraz nazlı ve masraflı balıklar :)

editor_6aa40299aef26_dcc2ce63.webp

Yıllarca besledim. Moba candır ama üreme biraz uzun zaman alıyor ve üremesi çok zor ya.