Kardeslerim Yola Çıktı, Karides Nereden Alınır, Kargo Aşamaları Neledir?
Merhabalar, yakında galeriye ekleyeceğim 49x49x35h boyutlarında olan karides akvaryumumun su değerleri oturduktan sonra karideslerimizi geçen hafta sipariş vermiştim. Dün kargoya verildiler bir aksilik olmaz ise bugün elime ulaşacaklar.
Öncelikle canlı alışverişini kesinlikle kargodan olmasını önermiyorum ancak maalesef petshoplar çok fahiş fiyatlar istedikleri için internetten sipariş etmek zorunda kaldım. İnternetten canlı almak çok risklidir, genelde formu kötü oluyor, sağlıklı canlı bulmak zor oluyor, yolda can kaybı olabiliyor ve güven en büyük sorun. Ancak ben uzun yıllardır takip ettiğim KaridesEvim'den verdim siparişi. Sanırım bu ay perakende satışı sonlandırıyorlar, facebook sayfalarında öyle bir yazı okudum. 20 Adet +2cm boyunda Turuncu Sakura sipariş ettim, bakımı kolay olan nispeten daha dayanıklı oldukları için ve koyu renklerle kurduğum akvaryumda turuncu renginin daha belirgin olacağı için bu tercihi yaptım.
KaridesEvim'den geçtiğimiz yıllarda yine siparişim olmuştu, kargolamayı çok korunaklı ve güzel yapıyorlar ve çok sağlıklı formunda karides gönderiyorlar. Gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.
20 adet Turuncu Sakura +2cm için kargo dahil 950TL ödeme yaptım.
Karides siparişimi iş yerime verdim, teslim edildiğinde eve gidip suya alıştırma yaptıktan sonra yeni yuvalarına kavuşturacağım. Ardından karides akvaryumu galerisini oluşturup yeni görselleri de burada paylaşacağım.
Bu akvaryumda can sıkan tek durum adi salyangoz oldu, maalesef dün akşam boş çalışan karides akvaryumunda 1 adet adi salyangoz buldum. Bir petshoptan aldığım Elodea bitkisi ile geldi büyük ihtimalle. Bu yüzden bitki alırken maalesef tekrar petshop tercih etmeyeceğim. Umarım tektir ve yumurta bırakmamıştır 😪
Güncelleme; Karidesleri akvaryumlarına bırakıp geldim, kargodan dolayı baya stres yaşamışlar. Renkleri büyük oranda kaybolmuş bu çok normal ancak en kötüsü içerisinde yabancı canlılar da vardı. Adi salyangoz ve ne olduğunu bilmediğim bir kaç canlı daha vardı o yüzden akvaryuma sadece karidesleri aktarmak biraz uğraştırdı. Akşam görselleri ekleyeceğim.
Güncelleme; karideslerimiz şimdiden uyum sağlayıp renklerini almaya başlamış.
İnternetten hiç canlı aldın mı?
Beğeni, yorum ve tüm forum özelliklerinden yararlanmak içinTüm özellikler için üye olun.
Şu an başka okuyucu görünmüyor.
Yorum yazmak ve tartışmaya katılmak içinYorum için üye olun.
Teşekkürler, bu akşam yükleyeceğim
Hayırlı olsun, evet renk kaybetmeleri çok normal, eğer su değerleriniz iyi ise bir kaç saat veya günde toparlayacaktır renkleri. Galeriyi merakla bekliyorum :)