Alış & Satış, Reklam, Tanıtım Konuları Açabilirsiniz!
Forumumuzda alış-satış, reklam ve tanıtım gibi konularda tamamen özgürsünüz! İstediğiniz başlıkta konu açabilir, topluluğumuzun bir parçası olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Ancak, huzurlu ve düzenli bir ortamı sürdürebilmemiz adına aşağıda yer alan Genel Forum Kurallarımıza mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz.
1. Genel Davranış ve İletişim
- Saygı Esastır: Diğer üyelere, yöneticilere ve farklı görüşlere karşı saygılı olmak zorunludur. Hakaret, küfür, aşağılayıcı sözler ve kişisel saldırılar kesinlikle yasaktır.
- Ayrımcılık ve Tartışma: Din, dil, ırk, cinsiyet, siyasi görüş ve inançlar üzerinden ayrımcılık yapmak, nefret söyleminde bulunmak veya provokatif tartışmalar başlatmak yasaktır.
- Özel Hayatın Gizliliği: Kendinize veya bir başkasına ait kişisel bilgileri (telefon, adres, kimlik bilgileri vs.) açık alanda paylaşmak yasaktır.
2. İçerik ve Konu Açma Kuralları
- Doğru Kategori Seçimi: Yeni bir konu açarken içeriğine en uygun kategori seçilmelidir. Yanlış kategoriye açılan konular yöneticiler tarafından taşınabilir veya silinebilir.
- Açıklayıcı Başlıklar: Konu başlıkları içeriği net bir şekilde özetlemelidir. "Acil", "Yardım edin", "Lütfen bakın" gibi tamamı büyük harfle yazılmış veya anlamsız başlıklar kullanmak yasaktır.
- Spam ve Flood Yasaktır: Arka arkaya aynı mesajı veya konuyu göndermek (flood), anlamsız içeriklerle konuları kirletmek veya sadece mesaj sayısını artırmak amacıyla yazmak (spam) yasaktır.
- Telif Hakları ve Yasadışı İçerik: Korsan yazılım, crack, serial, yasadışı yayın bağlantıları ve telif hakkı ihlali oluşturan her türlü materyalin paylaşımı yasaktır.
- Türkçe Kullanımı: Anlaşılırlığı artırmak adına mesajlarda düzgün bir Türkçe kullanılmalı, gereksiz kısaltmalardan ve okumayı zorlaştıran yazı formatlarından (tamamı kalın, renkli veya büyük harf) kaçınılmalıdır.
3. Profil ve İmza Kullanımı
- Kullanıcı Adı ve Avatar: Siyasi, cinsel, hakaret içeren veya rahatsız edici kullanıcı adları ve profil fotoğrafları kullanılamaz.
- İmza Kuralları: İmza alanlarında aşırı büyük görseller, göz yorucu animasyonlar veya sayfa düzenini bozan uzun metinler kullanmak yasaktır. İmzalar forum kurallarının genelini kapsar; imzalarda da hakaret veya siyasi içerik bulundurulamaz.
5. Yönetim ve Yaptırımlar
- Yönetici Yetkileri: Forum yöneticileri ve moderatörler; kurallara uymayan konuları kilitleme, silme, taşıma ve mesajları düzenleme hakkına sahiptir.
- Cezai İşlemler: Kuralların ihlali durumunda, ihlalin boyutuna göre üyeye uyarı, süreli uzaklaştırma (ban) veya kalıcı uzaklaştırma cezası verilir.
- Kararlara İtiraz: Yönetim kararları forum konuları içerisinde açıkça tartışılamaz. Herhangi bir itirazınız varsa doğrudan ilgili yöneticiye özel mesaj (PM) yoluyla ulaşılmalıdır.
- Kural Güncellemeleri: Forum yönetimi, önceden haber vermeksizin kuralları değiştirme veya yeni kurallar ekleme hakkını saklı tutar. Foruma kayıt olan ve kullanan her üye bu kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallara gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür eder, hepinize keyifli forumlar dileriz!
Beğeni, yorum ve tüm forum özelliklerinden yararlanmak içinTüm özellikler için üye olun.
Şu an başka okuyucu görünmüyor.
Yorum yazmak ve tartışmaya katılmak içinYorum için üye olun.